Vitamin C i blistav izgled kože

Its skin VC effector-serum za lice sa C vitaminom
Zimski period je vrijeme kada možemo razmisliti o dodatnim proizvodima za njegu lica i tijela, teksture proizvoda mogu biti bogatije, a njega kože slojevitija nego što je to slučaj sa ljetnjom njegom.
Kada govorimo o njezi kože lica, svakako jedan od sastojaka čijom redovnom upotrebom se postižu značajni rezultati jeste vitamin C.
Vitamin C je snažan antioksidans, neophodna karika u sintezi kolagena, glavnog proteina kože, koji koži obezbjeđuje vitalnost, jedar izgled i punoću. Takođe, vitamin C ima fotoprotektivno dejstvo od štetnih UV zraka, ublažava hiperpigmentacije(fleke) na koži, daje licu blistav, svjež i odmoran izgled i poboljšava izgled pora.
Vitamin C se u kozmetičkim proizvodima nalazi u svom čistom obliku ( askorbinska kiselina) ili u obliku nekog derivata.
Its skin VC effector sadrži derivat vitamina C-askorbil tetraizopalmitat koji pogoduje i osobama sa suvom i osjetljivom kožom. Takođe, ovaj serum je bogat i glicerinom koji obezbjeđuje hidrataciju i štiti od gubitka vlage.
Serum sa vitaminom C se nanosi odmah nakon umivanja, na suvu kožu lica i nakon njega se nanose ostali proizvodi za njegu.
Ono što nikada ne smijemo zaboraviti u jutarnjoj njezi lica jeste SPF.
Da li ste već koristile neki proizvod sa C vitaminom?

Ostavite komentar

Komentari moraju biti pregledani i odobreni prije objave na sajt